icerik-kaldirma

İçerik Nedir?

Günümüzün en önemli iletişim ağı olan sosyal medyada yer alan her türlü fotoğraf veya video olmak üzere görsel, buna ek olarak haber, köşe yazısı, yorum, bilgi, eleştiri veya ses; içerik olarak adlandırılır. Bu bağlamda söz edilen bütün içerikler internet ortamında yapılan yayın niteliği taşır. Sosyal medya platformlarından en çok kullanılanlar Instagram, Twitter ve Facebook olmak üzere, ağlarda bulunan her içerik gerçek veya tüzel kişiler tarafından paylaşılır. Her platformun kendi kuralları olmakla birlikte ihlal söz konusu olduğunda şikayet yöntemleri de değişiklik gösterir. Kişinin hak ihlali gözeterek şikayet ettiği durumlarda içerik sağlayıcı olan sosyal medya platformları için erişim engeli veya içerik kaldırma kararı verilebilir.

İçerik Kaldırtma Nedir?

5651 sayılı Kanun’a bağlı olarak hukuken içeriği sağlayan her türlü tüzel veya gerçek kişi; bir diğer ismiyle içerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten değil ancak sunuş, içeriği benimseme ve kullananların ulaşabilmesi açısından bütün içeriklerden sorumludur. Hukuka aykırı içerik kullanan ve bunu kullanıcı ile paylaşan içerik sağlayıcı kusuru sebebiyle talep halinde yaptırıma tabi olacaktır. Bu çerçevede aynı kanunun 8. maddesi kapsamında tedbir olarak, suç teşkil edecek unsur barındıran içeriklerin mahkeme tarafından erişimi engellenir. Bu noktada görevli mahkeme Sulh Ceza Mahkemesi olacaktır. Engel kararını mahkemenin geciktiği durumlarda Cumhuriyet savcısı da verebilir. Mahkeme kararı verdikten sonra 24 saat içinde erişim engelini uygulamalıdır. Erişim engelinin tedbir amaçlı olmasının yanı sıra, engel kararına uyulmadığı takdirde içerik sağlayıcı hakkında ilgili Kanun’da belirtilen süreler geçerli olmak suretiyle yaptırım uygulanır. Yayını uygulayanların kim olduğu tespit edilirse suç duyurusunda bulunulur. Mahkemenin soruşturma sonrası engele gerek olmadığını düşünmesi halinde erişim engeli uygulanmaz. Kararın bozulduğuna dair dilekçe Başkanlığa gönderilir. Kanunda açıkça suç niteliği taşıyan ve erişim engeli gerektiren içerikler yayından kaldırıldığı takdirde erişim engeli kararı da mahkeme tarafından kaldırılır.

İçerik Kaldırtma Nasıl Talep Edilir?

çerik kaldırma şikayete bağlı olmakla birlikte bir tedbir istemidir. 5651 sayılı yasa esas alınarak ilgili web sayfalarını belirtmek, tedbir istemek ayrıca isteyen kişiyi belirtmek, içeriğin hak ihlal ettiğine dair delil göstermek; ek olarak hak ihlal eden sıfatı ile davalıyı, hak ihlaline maruz kalan davacıyı ve şikayetin konusunu ifade etmek, suçun tanımını ve öğrenildiği tarihi belirtmek suretiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne dilekçe verilerek talep edilir. Şikayete sebep olan hak ihlalini gerektiren suçlar haksız rekabet, yalan haber, paylaşıma hakaret veya kişilik hakkına yönelik ağır tecavüz olabileceği gibi kurumsal anlamda marka hakkına tecavüz de olabilir.
icerik-nasil-kaldirilir
İtibarınızı Korumaya Bugün Başlayın!

İsim Soyad / Unvan
Alan gereklidir!
Alan gereklidir!
E-Posta
Alan gereklidir!
Alan gereklidir!
Telefon numarası
Alan gereklidir!
Alan gereklidir!
Talebiniz
Alan gereklidir!
Alan gereklidir!
Alan gereklidir!
Alan gereklidir!

İçerik & Yorum Kaldırtma Hakkında İçeriklerimiz

İçerik Kaldırma & Sildirme

The time has finally come. You’ve poured your blood, sweat, and tears into your most recent content piece, and it’s ready to be packaged up and sent to the client to be pushed live. After a few final checks and only…

itibarhukuku.com

itibarhukuku.com, içerik kaldırma, haber kaldırma, görsel kaldırma, video kaldırma, şikayet kaldırma, kişisel veri ihlalleriyle mücadele, internet üzerinden işlenen hakaret, tehdit, dolandırıcılık, şantaj, müstehcenlik gibi suçlarla mücadele, marka hakkı ihlalleri, telif hakkı ihlalleri ve sahte & taklit ürünlerle mücadele hizmetlerini alanında uzman hukuk ve teknik ekibiyle online itibar yönetimi hizmeti veren Türkiye’nin önde gelen platformlarından biridir.

Yorumlar